De Faluintjes 1914-1918

0

In de aanloop van de 90ste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog heeft Roger Broucke jarenlang gewerkt aan een studie over de Faluintjesgemeenten tijdens die turbulente periode.
De auteur wist heel wat bijzondere verhalen op te tekenen. Zo geeft hij in een vlot geschreven tekst de Duitse inval weer, hoe de jongens uit onze dorpen als soldaat deze trachtten te stuiten, het dagelijkse leven tijdens de bezetting, de dwangarbeiders, de geïnterneerden in Nederland, het leven en de dood van onze dorpsjongens aan het IJzerfront. Ook veteranen van toen komen aan het woord. Dankzij de inbreng van ondermeer de leden van de Heemkundige Kring De Faluintjes heeft de auteur heel wat uniek fotomateriaal verzameld.
Roger Broucke (°1947) is gepensioneerd militair en heeft een grote belangstelling voor de Eerste Wereldoorlog. Een artikel over de Meldertse gesneuvelden was voor hem de aanzet om de hele oorlogsgeschiedenis van de Faluintjesgemeenten tijdens die vier jaren uit te spitten. Roger is actief lid van de Heemkundige Kring De Faluintjes.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
208
Laatste editie
08 oktober 2009
Uitgeverij
Agora / Flying Pencil
ISBN
9789078878063
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic