De filosoof en de wolf

6

Ik was verrast toen mijn oog op een advertentie viel: wolvenwelpen te koop. Een paar uur later betaalde ik $500 aan de man die de advertentie had geplaatst. Dezelfde middag nam ik mijn wolvenwelp mee naar huis. Daar begonnen de onderhandelingen over de voorwaarden van ons samenleven.

In dit fascinerende boek beschrijft Mark Rowlands, filosoof van beroep, zijn relatie met de wolf Brenin, waarmee hij meer dan tien jaar samenleeft. Brenin vergezelt Rowlands overal, op reizen en zelfs naar de universiteit; tijdens de colleges ligt Brenin getrouw in een hoek van de zaal. De wolf leert de filosoof op een nieuwe manier naar de wereld en naar zichzelf kijken. Zijn ideeën over liefde, geluk, moraal, natuur en dood veranderen voorgoed. Dit opzienbarende boek geeft een geheel nieuwe en uitdagende kijk op wat het betekent mens te zijn.

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
01 januari 2009
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
ISBN
9789023440611
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Still miss you, girl

door: Ellen IJzerman (prowisorio) 1 like
Het overkomt me niet vaak of eigenlijk: tot nu toe is het me nog nooit overkomen dat een filosofieboek me zo raakt. Op pagina vier was het al raak: Mark Rowlands, de schrijver, maar vooral ook eigenaar van Brenin, de wolf, is dan op weg naar de dierenarts om Brenin te laten inslapen. Brenin ligt...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic