De flow van het geluk

3

Iedereen wil gelukkig en succesvol zijn. En toch is het voor veel mensen ongrijpbaar. We gaan maar door en werken ons een slag in de rondte om alle bordjes in de lucht te houden. We zetten daardoor makkelijk ons huidige geluk even opzij (om die deadline te halen, dat project binnen te slepen, dat diploma te halen), om later de vruchten – het grote geluk – te kunnen plukken. Dit werkt misschien op de korte termijn, maar gaat uiteindelijk vaak ten koste van ons welzijn, onze relaties en, paradoxaal genoeg, onze productiviteit.

Emma Seppälä, verbonden aan Stanford University, stelt dat veel van onze overtuigingen over succes niet meer voldoen. Geluk is, aldus Emma, niet de uitkomst van succes, maar de basis. In dit boek legt ze uit hoe je de wetenschap van het geluk kunt gebruiken voor blijvend succes in je leven.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
10 mei 2016
Uitgeverij
Lev.
ISBN
9789400507180 , 9789044974942
Advertentie

Hebban recensie

Gelukkig en succesvol door veel rust en veel liefde

door Cecile Bol op 09-06-2016

Veel mensen hebben min of meer twee doelen in het leven: succesvol zijn en gelukkig zijn. Of eigenlijk: succesvol worden en daardoor gelukkig worden. Uit veel onderzoek blijkt dat het zo niet werkt. Emma Seppälä zet in De flow van het geluk alle onderzoeken op een rij en laat heel duidelijk zien dat succes kan voortvloeien uit geluk, maar meestal niet andersom.

Emma Seppälä zag zo’n beetje elke...


Lezersrecensies (1)

Stop met het najagen van de toekomst

door: Alex Hoogendoorn 1 like
Geluk en succes gaan niet samen. Althans, dat is wat er in onze burn-outsamenleving wordt gedacht. Dat het wél kan, legt Emma Seppälä uit in 'De flow van het geluk'. De flow van het geluk Geluk is niet de uitkomst van succes, maar de basis. Dat is de overtuiging van Emma Seppälä,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic