De Franken en het christendom (500-850)

2

Het Frankische Rijk was het gebied dat tussen de derde en de tiende eeuw door de Franken werd bestuurd en al snel uitgroeide tot een grootmacht. Pierre Trouillez vertelt het verhaal van de Frankische kerk in de vroege middeleeuwen, van 500-850, en de invloed van de kerk op de geschiedenis. Trouillez stelt dat het chistendom in deze periode voorwaarden heeft geschapen voor de Europese eenwording eeuwen later.

Auteur Pierre Trouillez (1946) studeerde in Leuven. Hij werd gewijd tot priester in het aartsdom Mechelen-Brussel en was jarenlang docent Kerkgeschiedenis en Godsdienstwetenschappen in Antwerpen, Hasselt, Leuven en Brussel. Hij publiceerde eerder De Germanen en het christendom.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
304
Laatste editie
24 mei 2016
Uitgeverij
Omniboek
ISBN
9789401908474

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 28,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 28,50
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (2)

Instant leesbaar

door: Herman De Wulf 1 like
Een buitengewoon interessant boek vooral door zijn goede leesbaarheid ook voor wie over minder historische bagage beschikt. Het levert ons een totaal ander beeld van de vroege middeleeuwen en toont andermaal het belang aan van de Franken voor de latere evolutie van Europa.

Boeiened en eerlijk relaas

door: Samuel Derous 1 like
Over het christendom en zijn “bloedige” geschiedenis worden er zoveel wilde verhalen verteld, dat de meeste mensen niet meer weten wat ze moeten geloven. Dat de geschiedenis van de kerk een stuk minder bloedig is, en dat veel van de bloederigheid te danken is aan de leek in het land zelf, wordt...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic