De Franse bruiloft 1

19

Lijsten 1
Dit is deel 1 van het ebook van De Franse bruiloft.

De Franse bruiloft van Sabri Louatah is een meeslepende familiegeschiedenis en politieke thriller in een. Het is het eerste deel van een serie. Een aanrader voor lezers van Stieg Larsson, Herman Koch en literaire series als van Elena Ferrante.

Een zaterdag in mei. Frankrijk is in de greep van de aanstaande presidentsverkiezingen. Het wordt er een van historisch belang: de eerste kandidaat van Algerijnse komaf staat aan kop in de peilingen en de winst kan hem niet meer ontgaan.

Die dag staat voor de familie Nerrouche in het teken van de bruiloft van neef Slim. Zoals altijd voorafgaand aan een huwelijk is er stress: is alles geregeld, blijft het weer goed, kan oma zitten, wat draagt de schoonfamilie? Er wordt gehaast, geruzied en begroet.

Alleen de jonge Krim is er met zijn hoofd niet bij. Hij is getuige van de bruidegom, maar hij loopt de feestlocatie voortdurend in en uit. Krim is bevangen door een onrust die niemand begrijpt. Binnen een paar uur zullen de toekomst van een land en de toekomst van een familie op ongekende wijze botsen, en zal de wereld er voor altijd anders uitzien.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
17 maart 2017
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff
ISBN
9789024574254 , 9789024574261

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

Een ambitieus en dynamisch politiek drama

door Mads Bruynesteyn op 18-05-2017

Er staat iets heuglijks te gebeuren in Frankrijk: voor het eerst in de geschiedenis maakt een Algerijn kans op het presidentschap. Idder Chaouch staat - met nog een paar dagen tot de verkiezingen – bovenaan in de peilingen en het ziet er dus naar uit dat de linkse socialist de hoogste macht in Frankrijk zal grijpen. Het zorgt voor veel spanning in de samenleving, waarin vooral de Arabische...


Lezersrecensies (1)

Verwarrend door teveel personages

door: Alice Bakker 1 like
Het thema is prachtig, daarom had ik ook zin in dit boek. Maar: het bleek bijzonder verwarrend. Er spelen ontzettend veel mensen in mee, die naar mijn idee soms ook nog eens namen hebben die zoveel op de namen van andere personages lijken, dat ik ze verwarde. Het eind vond ik te open. Bleek ook wel...
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic