De gangster naar wie we allemaal op zoek zijn

0

Het leven van een Vietnamees gezin in Amerika, waargenomen door de ogen van een schrander kind
In 1978 worden zes vluchtelingen, een meisje, haar vader en vier >ooms=, uit zee opgevist en beginnen een nieuw leven in San Diego. De verbeelding van het kind tovert de dagelijkse realiteit van kriebelende jurkjes en armzalige appartementen om in een bovennatuurlijke wereld. Ze observeert alles zeer intens, hoort levenloze voorwerpen om hulp roepen en wacht op haar moeder.
Zelfs wanneer het gezin weer wordt herenigd verliest die wereld niets van haar onwezenlijkheid. Terwijl het meisje opgroeit blijft ze observeren, maar steeds vaker richten haar nuchtere, onschuldige overpeinzingen zich op onoplosbare, traumatiserende gebeurtenissen: de catastrofe die haar vaderland overspoelde, de verdrinking van haar broer, en, het meest onontkoombaar, haar vaders hopeloze woede in zijn strijd om zich te handhaven.Thúy Lê belicht een wereld van grote schoonheid en intens verdriet. De gangster naar wie we allemaal op zoek zijn is een geloofwaardig en verrassend verhaal over het zoeken van een eigen plek en een eigen stem in Amerika.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
06 mei 2003
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789025421991
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic