De garnalenpelster

72

Jarenlang krijgt Nilgün Yerli geen garnalen door haar keel, omdat die haar aan het moeilijke leven van haar moeder herinneren. Zielsveel hield Yerli van haar moeder, een wijze en intelligente vrouw, die altijd overal een antwoord op leek te hebben. Alleen bij haar moeder voelde ze zich veilig toen het gezin op Yerli's tiende vanuit Turkije in Nederland terechtkwam. Een land waar alles anders was: mensen, gewoonten, eten, waarden en normen. Langzaam werd echter duidelijk dat de machtsverhoudingen binnen het gezin volledig scheef lagen. De moeder offerde zich op, terwijl de vader het ervan nam. De vertelster baant zich een weg door een woud van tegenstrijdige gevoelens.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
18 juni 2009
Uitgeverij
Singel Pockets
ISBN
9789029556361 , 9789041331212 , 9789041331656
Advertentie

Lezersrecensies (5)

Ontroerende autobiografie.

door: Dirk 1 like
Dit verhaal heeft me emotioneel geraakt. De schrijfster, zelf van Turkse afkomst heeft een turbulente jeugd achter zich. Ze schrijft daar heel open over. Haar vader was zeer agressief tegenover haar moeder die alles gemoedelijk onderging. Als tienermeisje stelde ze zich daar vragen bij want haar...

Indringende memoire

door: Bibi Boom 1 like
Mooie memoire van Nilgun Yerli over haar leven en in het bijzonder de onwankelbaarheid van haar moeder. Intrigerend en aangrijpend. Leuke bonus: een paar Turkse recepten in de bijlage.

Lief boekje

door: DorienN 1 like
Nilgün beschrijft in korte verhaaltjes een aantal jaren van haar leven en vooral ook de relatie met haar moeder. De verhaaltjes springen in de tijd heen en weer en het geheel is humorvol uitgewerkt.

Recensie De garnalenpelster

door: Elbert Grift 1 like
Ik begrijp soms niet waarop sommige mensen het nodig vinden om een autobiografie van zichzelf op de markt te brengen, en dat vond ik ook van dit niemendalletje, zonde van mijn tijd. 2 sterren (ipv 1), omdat het wel redelijk goed geschreven is.

Recensie De garnalenpelster

door: Renate Baartmans 2 likes
Als 10 jarig meisje wordt Nilgun uit haar vaderland Turkije meegenomen door haar ouders naar het "beloofde land Nederland". De strijd tussen de twee culturen, haar grote gevoel voor rechtvaardigheid een immense liefde voor haar moeder, maken dit boek tot een juweeltje om te lezen. gr. Katie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic