De geheime brieven

13

Lijsten 1 Spots 1

Voor de lezers van Gardams Onberispelijke man -trilogie een heerlijke nagalm, voor de Gardam-newcomers een prachtige introductie.

Edward Feathers, intussen bijna negentig, en zijn buurman en rivaal Terry Veneering zijn bij een oude vriendin (Betty's vriendin Dulcie) voor een etentje uitgenodigd. De elfjarige kleinzoon uit Amerika is er op vakantie, en Dulcie verlangt in deze koude natte winter in Dorsetshire duidelijk ook nog naar een ander  gezelschap dan dat van Little Herman die de rust van Granny Dulcie met zijn drumtoestel grondig verstoort. Bij het feestgezelschap voegen zich bovendien Dulcie's schoonmaakster uit Litouwen, de stokoude tweeling Olga en Fairy, hun verpleegster Kate en de oude Pater Ambrosius die even door het raam naar binnen kijkt. Ook gaat er iets grondig mis met de paraplu's, het wordt - zoals bij grand old lady Jane Gardam niet anders te ver- wachten is - een onvergetelijk feest. Ook voor de lezer.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
96
Laatste editie
15 januari 2018
Uitgeverij
Cossee, Uitgeverij
ISBN
9789059367630 , 9789059367739


Door lezers

  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €12,25 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

    Sigried Hebban Recensent

Een stilistisch juweeltje

door Sigried op 13-02-2018

De geheime brieven is een dun, klein boekje dat twee kortverhalen van Jane Gardam bevat. Het boekje past letterlijk in je achterzak en dat is ook de bedoeling. Uitgeverij Cossee geeft lezers met de reeks broekzakbibliotheek namelijk de kans om op een snelle manier kennis te maken met het werk van een auteur. Andere boekjes in deze reeks zijn Nietverloren van J.M. Coetzee en Nacht in Jeruzalem...


Lezersrecensies (1)

Twee topverhalen

door: Erna 1 like
Een boekje met twee korte verhalen van Jane Gardam. In De mensen van Privilige Hill beschrijft Jane Gardam de personages uit haar eerdere trilogie. Feathers en Veneering bezoeken Dulcie op Privilige Hill, waar ze zijn uitgenodigd voor een etentje. De gast waar alles om draait is pater Ambrosius,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic