De geheime kamer

11

Londen, begin 19e eeuw. William Aldermann erft op vierjarige leeftijd De Tempel, het doolhofachtige herenhuis van zijn steenrijke vader. Hij groeit daar in eenzaamheid op omringd door voogden, bedienden en een imposante verzameling antiquiteiten. Het vermoeden dat ergens in het huis een geheime kamer bestaat, domineert zijn gedachten, want in die kamer zouden de omstreden ideeën van zijn vader over het mysterieuze genootschap Dilettanti verborgen liggen en zijn plannen voor een verlicht en bevrijd mens.

Om de kamer te vinden, reist William naar Capri waar de bouwtekeningen van het huis liggen. Deze tocht brengt hem onverwachts op het spoor van Napoleon Bonaparte, en zijn reis neemt dan een avontuurlijke wending. William lijkt in zijn element - tot de twijfel toeslaat. Want gelooft hij eigenlijk wel in de idealen van zijn overleden vader?

Ver van huis en van alles wat hem bekend is, wordt William gedwongen antwoorden te vinden op grote
levensvragen en zich te bevrijden van de ideeën van anderen.

Adembenemende roman over idealen, geheimen en familiebanden.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
28 maart 2014
Uitgeverij
Xander Uitgevers B.V.
ISBN
9789401601276 , 9789401601283

Hebban recensie

Idealen, vriendschap en vrijheid

door Sandra Niemeijer op 29-07-2014

De geheime kamer van de Zweedse schrijfster Gabriella Hakansson is het eerste deel van een historische trilogie. De schrijfster heeft in eigen land een cultstatus en is vooral bekend geworden met thrillers en psychologische romans. In dit boek mengt ze heel knap feiten met fictie en neemt ze ons mee naar het Engeland van rond 1800.

Gideon Finch Aldermann, Grootmeester van de geheime orde de...


Lezersrecensies (2)

Mooie beschrijvingen, veel sfeer, wel traag

door: Bianca Brummelhuis 1 like
Gabriella Håkansson heeft veel moeite gestoken in het scheppen van de juiste sfeer voor het verhaal. Het taalgebruik is enigszins aangepast aan dat van de mensen uit het begin van de 19e eeuw. Dit maakt het verhaal geloofwaardig, maar ook wat lastig leesbaar. Aangezien het boek meer dan 800...

de heime kamer

door: Coenraad De Kat 1 reactie 1 like
Gideon Fitch Aldermann ( vader van William) geeft James Stuart in 1771 de opdracht om een huis ( de Tempel genaamd) voor hem te bouwen. William groeit op in eenzaamheid op in het imposante herenhuis aan de Harleystreet in Londen. William is als een klein klein kind een erg bijzonder kind...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic