De geluksmachine

2

De geluksmachine is een populair-filosofische cultuurkritiek op de hedendaagse samenleving. Frank Mulder beschrijft hoe we tegenwoordig leven in een soort hyperrealiteit, waar we de vervulling zoeken van onze verlangens: een kunstmatige wereld die ons wil bevrijden van de beperkingen van de natuur en waar al onze verlangens kunnen worden bevredigd. Maar achter deze façade van Facebookprofielen, irisscans en voorgesneden worteltjes ontwikkelt zich zo een 'geluksmachine', die ons permanent tevreden houdt, maar die steeds lastiger bij te sturen is. Frank Mulder houdt daarom een pleidooi om te kiezen voor een spiritueel leven van verzet en hoop, midden in de harde werkelijkheid.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
128
Laatste editie
09 juni 2015
Uitgeverij
Kok
ISBN
9789043525381 , 9789043525398
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Boeiende analyse van hedendaagse trends

door: Jan86 1 like
Samenvatting: Het boek is ontstaan uit een essay en is later met losse artikelen uitgebreid tot een compleet en chronologisch verhaal. Het beschrijft de verlangens van de mens en hoe hierop wordt ingespeeld door moderne tijd met allerlei vormen van de techniek. De drie basisverlangens zijn:...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic