De genetische revolutie

0

Alle letters van je dna door een machine laten lezen (sequencen), voor een prijs die elk jaar daalt en binnen het bereik van elk van ons gaat liggen. Beter begrijpen wie je bent, wat je sterke en je zwakke punten zijn, en of je aanleg hebt voor hart- en vaatziekten bijvoorbeeld. De genetische revolutie zal de wereld op zijn kop zetten. Maar hoe? Professor Jean-Jacques Cassiman maakt deze fascinerende ontwikkelingen van op de eerste linie mee.
In dit boek gunt hij een blik achter de schermen van de genetische en medische laboratoria, waar de geheimen van het leven steeds verder worden blootgelegd. Genetische testen, gentherapie, stamcellen, nieuwe organen maken, geneeskunde op maat, langer leven, het verbeteren van de menselijke soort, ... de mogelijkheden die zich aandienen zijn duizelingwekkend. De risico's voor de gezondheidszorg en onze samenleving ook. Cassiman deelt zijn bedenkingen en vragen met veel wijsheid. Zodat we ons zelf een beeld kunnen vormen van toekomst die we wensen.
Jean-Jacques Cassiman is emeritus hoogleraar aan de KULeuven. Hij was er afdelingshoofd van het Centrum voor Menselijke Erfelijkheid en doceerde Erfelijkheidsleer en Embryologie. Naast zijn onderzoek was hij verantwoordelijk voor het laboratorium voor Forensische Genetica en Moleculaire Archeologie. Hij leidde een Europees net-werk van honderden laboratoria en onderzoeksgroepen die de verschillende aspecten van de genetische dienstverlening onderzoeken. Tot in 1999 was hij secretaris-generaal van de European Society of Human Genetics (eshg) en tot in 2007 liaison-officer tussen de eshg en de International Federation of Human Genetics Societies. In 2008 was hij president
van de European Society for Human Genetics.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
120
Laatste editie
27 oktober 2012
Uitgeverij
Luster Uitgeverij
ISBN
9789460581069

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic