De gereformeerden

2

Top25's 1
Tot in de jaren zestig, zeventig van de twintigste eeuw gingen gereformeerden trouw naar de kerk. Zij vormden een opvallend volksdeel in de verzuilde Nederlandse samenleving. Maar die tijd is niet meer. Het ledental van de gereformeerden loopt met tienduizenden per jaar terug. Agnes Amelink beschrijft deze ontwikkeling in De gereformeerden, een onmisbare uitgave voor iedereen die iets wil begrijpen van een typisch Nederlands fenomeen.
Agnes Amelink heeft zich als journalist gespecialiseerd in religie en kerkgeschiedenis. Zij was tot 2003 werkzaam voor dagblad Trouw. In 2006 verscheen bij Bert Bakker haar nieuwe boek, Gereformeerden overzee.
'Buitenstaanders die het boek lezen zullen soms hun ogen uitwrijven, gereformeerden en ex-gereformeerden zullen een traantje laten bij het zien van zo veel zekerheden die ze in zo korte tijd achter zich moesten laten, omdat ze niet meer waren vol te houden.' H.M. KUITERT, NRC HANDELSBLAD
'Amelink schetst in trefzekere, journalistieke streken het groeien, bloeien en verzinken van de gereformeerde wereld'. NEDERLANDS DAGBLAD
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
27 oktober 2006
Uitgeverij
Ooievaar Midprice
ISBN
9789046140208 , 9789057138201
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic