De gestolen jaren van Henk Haalboom

1

Sommige dingen zijn zo bizar en pijnlijk dat niemand ze hoopt mee te maken. Justine Mol schreef een intrigerend en boeiend docudrama dat meer is dan een liefdesverhaal. Zij laat zien dat iemands leven in een drama verandert op het moment dat rechters niet goed opletten.


In januari 2002 wordt Henk Haalboom opgepakt omdat hij verdacht wordt van de moord op Pim Overzier. Na een lang proces wordt hij veroordeeld tot 20 jaar gevangenis. Maar is Henk wel verantwoordelijk voor de dood van Pim en is het wel een moord?


In 2006 begint Justine Mol hem te bezoeken als vrijwilliger van Humanitas. Henk en Justine worden elkaars maatjes door dikke muren en dunne telefoonlijnen. Duidelijk wordt wie Henk is, wat hij meemaakt in de gevangenis en hoe hij overleeft zonder zijn integriteit en innerlijke vrijheid te verliezen. Justine laat ook zien hoe advocaten Knoops en Acda werken aan een nieuw proces om de ware toedracht boven water te krijgen. Krijgt Henk de kans dit drama achter zich te laten en een liefdevol leven te gaan leiden waarin gerechtigheid een plaats heeft gevonden?


Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
356
Laatste editie
21 mei 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt B.V.
ISBN
9789461535795
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Zit Henk wel terrecht vast?

door: Anneke 1 like
Bij het zien van de ontroerende cover krijg je meteen het gevoel dat je een heftig verhaal gaat lezen over een verliefd paar die gedwongen gescheiden moet leven. De auteur op de achterkant straalt je tegemoed en geeft je het gevoel dat het minder zwaar is dan de voorkant doet lijken. Het verhaal is...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic