De gezongen aarde

11

Top25's 1

Zijn leven lang droomde Bruce Chatwin van nomaden en was hij gefascineerd door de rusteloze natuur van de mens. In het hart van Australië ging hij naar hen op zoek. Het Australische continent is één groot labyrint van onzichtbare paden. Europeanen noemen ze "droomwegen", voor Aboriginals zijn het "de voetstappen van de voorouders". Ze trekken langs deze paden en richten zich op wat centraal staat in hun cultuur: zang, dans, huwelijk en gesprek. Hun verstilde leven staat in scherp contrast met onze huidige materialistische cultuur. Chatwin observeert haarscherp de botsing tussen traditie en vooruitgang, spiritualiteit en economie in een liefdevol portret van een volk dat gedoemd is het onderspit te delven. De gezongen aarde is een onuitputtelijke schat voor de lezer met een onstilbaar verlangen naar wat achter de einder ligt. Al het geluk en ongeluk van de reiziger ligt erin besloten.

"In Australië zijn Bruce en ik met elkaar bevriend geraakt. […] Het idee van de droomwegen fascineerde mij even sterk als Bruce. Een wereld die door verhalen wordt uitgemeten is voor een schrijver toch onweerstaanbaar? Ik benijd hem om zijn thema." - Salman Rushdie

Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
319
Laatste editie
20 november 2008
Uitgeverij
Atlas-Contact
ISBN
9789045007380
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic