De glazenwassers van het bestuur

0

"Groninger Historische Reeks, 22
Overheidsvoorlichting, tegenwoordig ook wel overheidscommunicatie genoemd, is sinds de Tweede Wereldoorlog een beladen onderwerp. Tussen 1945 en 2001 hebben drie staatscommissies zich hierover gebogen. Het aantal overheidsvoorlichters is in die periode sterk toegenomen. Bijna iedere overheidsorganisatie heeft vandaag de dag voorlichters in dienst. Alleen al bij de verschillende afdelingen voorlichting en communicatie van de gemeente Groningen werkten anno 2001 meer dan veertig mensen.
Dit boek maakt duidelijk hoe de georganiseerde overheidsvoorlichting zo’n grote vlucht heeft kunnen nemen. Aan de hand van historisch onderzoek en een groot aantal interviews laat Luuk Hajema zien hoe de verhouding tussen overheid, massamedia en samenleving is veranderd. Daarbij heeft hij tevens gebruik gemaakt van zijn eigen ervaringen als voorlichter en communicatieadviseur bij de gemeente Groningen.
Voor voorlichters, bestuurders en journalisten is dit boek een aanrader. Voor Groningers en oud-Groningers die benieuwd zijn hoe hun stad sinds 1945 is bestuurd, biedt het een schat aan informatie: van de wederopbouwproblematiek en de 'Harmoniekwestie', tot en met de bouw van het Groninger Museum en het referendum van februari 2001 over de Grote Markt."
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
439
Laatste editie
07 december 2001
Uitgeverij
Koninklijke Van Gorcum b.v.
ISBN
9789023237617
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic