De grensganger

0

1989. Met voorhamers, metaalscharen, bulldozers en spierkracht wordt het IJzeren Gordijn neergehaald. Europa is in extase. Een nieuw tijdperk is aangebroken. 2005. Anderhalf decennium na de val van ‘de muur’ maakt Johan de Boose een reis langs de Duitse restanten van het IJzeren Gordijn, ongeveer 1400 kilometer lang. Hij gaat er op zoek naar de verhalen van toen en de verwachtingen voor morgen.
Aan de hand van zijn reis vertelt De Boose de geschiedenis van de tweedeling van Duitsland.Daarbij beschrijft hij ook de details van het IJzeren Gordijn. Ze worden hem toegelicht door voormalige grensbewakers.
De route die hij volgt is de ‘colonneweg’, de strook langs het Gordijn waar de bewakers dag en nacht patrouilleerden. Wandelend langs deze eindeloze weg krijgt de toekomst van Europa een gezicht.De geschiedenis is niet voorbij. Ze is net begonnen. In dit meeslepende boek van een gepassioneerd reiziger betoont De Boose zich een meester in het combineren van geschiedenis met reportage.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
276
Laatste editie
14 december 2007
Uitgeverij
De Bezige Bij
ISBN
9789085420637

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic