De grote afrekening

22

Derek Strange en Terry Quinn werkten vroeger bij de politie maar hebben nu hun eigen detectivebureau. In Het fatale schot kregen ze te maken met de desastreuze gevolgen van een schietpartij waarbij een politieman de dood vond.

In de nieuwe, spijkerharde thriller van George Pelecanos, De grote afrekening, worden de twee privé-detectives ingehuurd om een veertienjarig meisje op te sporen dat van huis is weggelopen en in de prostitutie is terechtgekomen. De twee ex-politiemannen denken de gevaren van een stad als Washington door en door te kennen. Maar ze zijn niet voorbereid op de meedogenloze Worldwide Wilson, de pooier wiens territorium zij binnendringen.

Als de drugsdealer Garfield Potter vindt dat hij door iemand niet met respect bejegend wordt, neemt hij keihard wraak. Hij weet dan nog niet dat het slachtoffer over relaties beschikt die dat niet over hun kant zullen laten gaan. Wanneer Strange en Quinn ontdekken dat de verdwijning van het meisje alles te maken heeft met het drugsmilieu waarin zij verkeerde, is de dag van de grote afrekening niet ver weg meer....

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Hell To Pay
Serie
Derek Strange & Terry Quinn (2)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
01 april 2005
Uitgeverij
Anthos
ISBN
9789041409935 , 9789044303971 , 9789046111222

Hebban recensie

    Eric Herni Boekverkoper

Heb je een sterke maag? Kan je tegen een stootje? Niet snel last van nachtmerries? Stap dan in de wereld van George Pelecanos.

door Eric Herni op 17-06-2004

Derek Strange en Terry Quinn, de hoofdpersonen uit Het fatale schot, worden ingehuurd door het opsporingsbureau van Karen Bagley en Sue Tracy om een veertienjarig meisje te vinden dat zeer waarschijnlijk in de prostitutie terecht is gekomen. Quinn neemt het meeste werk voor zijn rekening en komt daarmee in aanraking met een keiharde wereld die beheerst lijkt te worden door de uiterst meedogenloze...

Lezersrecensies (3)

door: Pino Latino-1183 1 like
Het is weer eens een schitterende thriller van George Pelecanos. Je kunt het in één keer uitlezen. Het is een super spannend boek over drugsdealers, wapenhandelaars, pooiers...


door: Maarten B.-2384 1 like
Leuke dialogen en scherpe beschrijvingen met een voor ons Europeanen vreemde fixatie op het onderscheid zwart-blank (vind ik toch). De plot en de spanning blijven jammer genoeg wat achter. Een redelijk verhaal dus.

door: Jan Wisselink 1 like
Dit boek leest makkelijk weg. Dat is positief uiteraard, maar net zo goed negatief. Er blijft weinig hangen van het verhaal. Het leest als een plot voor een serie als CSI.
Pelecanos laat zien dat hij echt erg goed kan schrijven, de diepgang blijft echter wat uit. Ondanks de verdienstelijk...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic