De grote vlucht

1

In Kopenhagen leven twee rijke koopmansfamilies al jaren in onmin met elkaar. Als de Duitsers Denemarken binnenvallen worden de tegenstellingen tussen beide families nog eens extra benadrukt: de Larsens zijn van mening dat je maar het beste met de Duitsers kuan samenwerken, terwijl de joodse Abrahamsens een veilig heenkomen proberen te vinden. Tegen de achtergrond van het wel en wee van twee families beschrijft de auteur een van de grootst opgezette ontsnappingen die de wereldgeschiedenis ooit gekend heeft. Een ontsnapping ook, uit een land waarover slechts weinig uit die donkere jaren tussen 1939 en 1945 bekend is.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
01 maart 1985
Uitgeverij
L.J. Veen Klassiek
ISBN
9020422537
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Onbekende geschiedenis WOII

door: Axje1807 1 like
Goldsmith, John – De grote vlucht Er is maar weinig bekend over de donkere jaren tussen 1939 en 1945 in Denemarken. Zowel de regering, als ook de bevolking van Denemarken dachten, voor en tijdens WOII dat de belofte van Duitsland om Denemarken niet aan te vallen en neutraal te laten, echt...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic