De grote volte

0

In 1937 zet onderpastoor André De Mey de boerenruitersport in Vlaanderen op de kaart. Met weinig financiële middelen, maar met des te meer bevlogenheid begint het verhaal van de Landelijke Rijverenigingen. De Mey wil jonge boerenzonen een gezonde ontspanning aanbieden die aansluit bij hun leefwereld en hen tegelijkertijd meer aanzien kan geven. Stilaan groeit zijn initiatief uit tot een ruiter- en paardenvereniging die in binnen- én buitenland bewonderd wordt.
Een boeiende verenigingsgeschiedenis met heel wat verschillende aspecten. Hoe komt het dat het sociale profiel van de leden zo sterk is veranderd? Wat betekende de opkomst van de ponyruiterij voor de beweging? Wanneer kwamen de eerste vrouwelijke leden? Wat is de band met andere verenigingen zoals het Belgisch Warmbloedpaard of verschillende verenigingen van de Boerenbondgroep? En hoe zit het met het unieke samenspel tussen ruiter en paard?
In 2007 viert de Landelijke Rijvereniging haar 70ste verjaardag. Projectmedewerker BERT WOESTENBORGHS brengt de uitgebreide en gedetailleerde verenigingsgeschiedenis in een vlot geschreven én rijkelijk geïllustreerde publicatie. Op basis van uitgebreide research in het rijke bewegingsarchief, in eerdere publicaties, artikels en eindwerken en na vele interviews met oudere en jongere generaties LRV-leden biedt hij een complete terugblik op de rijke geschiedenis.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
200
Laatste editie
21 november 2007
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058265036
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic