De haalbare utopie

0

Dit boek wil verantwoorde hoop bieden in onzekere tijden, waar alle houvast wegglijdt. Vanuit het geloof dat we in staat zijn onszelf te overstijgen. Het boek reikt handvatten aan waarmee we onszelf kunnen bevrijden om op weg te gaan naar onze diepste dromen.
Ik ben altijd gepassioneerd op zoek gegaan naar bredere verbanden, de grotere samenhang tussen al die schijnbaar ontelbare losse impulsen die het leven en de mensheid beïnvloeden en in een bepaalde richting stuwen.Persoonlijk ervaar ik de crisis als een keerpunt in onze moderne geschiedenis. We bevinden ons in een echte systeemcrisis. Ik geloof dat het nooit meer wordt zoals voorheen. Maar ik blijf geloven in een hoopvolle toekomst."
"Dromen vormen de basis van een nieuwe wereld. Wat vroeger onmogelijk werd geacht, is vandaag in veel gevallen toch werkelijkheid geworden. Als we een nieuwe wereld willen bouwen, mogen we ons dus niet laten afschrikken door beperkingen die we onszelf onbewust aanpraten. We mogen blijven dromen en hopen dat we die dromen kunnen realiseren.
Is mijn stelling dat het beste antwoord op de huidige crisissen en bedreigingen erin bestaat om samen betere mensen te worden, een onbereikbare utopie? Volgens mij niet. Het is geen blind geloof. Er zijn wel degelijk reële kansen om de mensheid naar een hoger niveau te tillen. We beschikken over alle moderne technologie. Maar als  mens zijn we achterwege gebleven. Sleutelen aan de mens wordt the last frontier."
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
27 juni 2013
Uitgeverij
AGORA / YIN BOOKS
ISBN
9789491233104

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic