De heidenen

0

Dit boek verhaalt de intrigerende geschiedenis van het paganisme in de Lage Landen. Ugo Janssens' boeiende kijk op een duister verleden Na zijn jongste bestseller De Oude Belgen verhaalt Ugo Janssens in De heidenen de geschiedenis van het paganisme in de Lage Landen. Van het oersjamanisme tot het magische en mythische denken uit de steentijd. Van de vruchtbaarheidscultussen rond de 'Grote Moeder' tot de Germaanse en Keltische riten. Van de Romeinse culten tot de leer van goden uit het Nabije en Midden-Oosten die in onze contreien werden aangeroepen De auteur beschrijft met een vlotte pen de historiek van megalieten, veenmummies en Romeinse sanctuaria, gouden peniskokers en vulva's. Hij ontsluiert waarom god vrouw was en man werd en hoe de prilste riten van de neanderthaler overleefden. Gebaseerd op de recentste wetenschappelijke bevindingen en authentieke bronnen
Dit boek verhaalt de intrigerende geschiedenis van het paganisme in de Lage Landen. Van het oersjamanisme tot het magische en mythische denken uit de steentijd. Van de vruchtbaarheidscultussen rond de 'Grote Moeder' tot de Germaanse en Keltische riten. Van de Romeinse culten tot de leer van goden uit het Nabije Oosten. De auteur beschrijft de historiek van megalieten, veenmummies, druïden, openluchtheiligdommen en Romeinse sanctuaria, gouden peniskokers en vulva's. Zoals steeds baseert hij zich op de recentste wetenschappelijke bevindingen en authentieke bronnen. Dankzij een vlotte pen en erudiete synthese biedt De heidenen zowel voor deskundigen als leken een boeiende kijk op een duister verleden. Unieke kleurenfoto's illustreren archeologische vondsten en historische landschappen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
304
Laatste editie
24 april 2009
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020983210
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic