De heldere eenvoud van dementie

De heldere eenvoud van dementie

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0

‘De auteur geeft op heldere wijze voorlichting over dementie.’ Nederlands Tijdschrift voor Psychiatrie
‘Als u het gelezen hebt, kunt u erop rekenen dat door uw enthousiasme velen het van u willen lenen.’ Medisch Contact

Everseller over dementie in een nieuw jasje.

Huub Buijssen, autoriteit op het gebied van dementie, beschrijft in dit boek dementie vanuit de beleving van de getroffene. Aan de hand van vele voorbeelden schetst het de wereld van de dierbare met dementie en het reikt de familie tips en praktische handvatten aan om met diens moeilijke gedrag om te gaan.

Leven met iemand met dementie is meestal niet gemakkelijk. Het gedrag dat hij of zij vertoont, is voor de omgeving vaak raadselachtig. Hij stelt voortdurend dezelfde vragen, maar weet wel goed de weg in het verre verleden. Hij wil naar huis terwijl hij thuis is; speelt met een pop, maar reageert beledigd als hij als een kind wordt toegesproken vergeet alles maar klaagt zelden over vergeetachtigheid, enzovoort. Wat de naaste omgeving het meest verwart, is dat het gedrag de vroegere voorspelbaarheid mist. Toch zit achter het vreemde gedrag een zekere logica. Twee eenvoudige dementiewetten volstaan om het dementerings-proces te begrijpen: de gestoorde inprenting en het oprollend geheugen.

Huub Buijssen (1953) is psychogerontoloog en gezondheidszorgpsycholoog. Hij heeft meer dan veertig boeken geschreven, waaronder De magische wereld van Alzheimer, Als een dierbare depressief is en Ik zie het weer zitten. Zijn boeken zijn vertaald in het Duits, Deens, Zweeds, Pools en Tsjechisch.

Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
17 april 2019
ISBN
9789000367160 , 9789000370498
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,50
E-book prijsvergelijker
Advertentie