De hemel boven Afrika

,

6

Het waar gebeurde verhaal van een blanke vrouw die vecht voor haar vrijheid in een vrouwengevangenis in Tanzania.

4 juli 1998, middernacht: Cliff Cameron wordt hevig bloedend gevonden in de slaapkamer van zijn vrouw Kerstin, die gescheiden van hem leeft. Hoge schulden, alcohol en het slechte huwelijk leiden in deze nacht tot een tragische zelfmoord.

Bijna twee jaar later wordt Kerstin Cameron gearresteerd. Alhoewel de politie ervan overtuigd is dat Cliff zichzelf heeft omgebracht, willen zijn ouders zich niet bij die conclusie neerleggen. Zij klagen Kerstin aan voor moord.

Meer dan een jaar zit Kerstin onder verschrikkelijke omstandigheden vast in een vrouwengevangenis midden in Tanzania. Gescheiden van haar vier kleine kinderen ziet zij een verschrikkelijk lot onder ogen: de doodstraf.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Kein Himmel über Afrika
Genre
Literaire non-fictie
Vertaald door
Wim van der Zande
Laatste editie
20 september 2008
Uitgeverij
de Kern
ISBN
9789032511227

Hebban recensie

    Jannelies Smit Hebban Recensent

True crime: Nachtmerrie met goede afloop

door Jannelies Smit op 28-09-2008

Kerstin Cameron, geboren in 1960 uit Duitse ouders, woont al haar hele leven in diverse Afrikaanse landen. Eerst met haar ouders die daar werken, later als volwassene in Tanzania, waar ze een klein luchtvaartbedrijfje heeft. Ze is pilote en op het moment dat het verhaal begint getrouwd met Clifton Cameron.
Kerstin heeft vier jonge kinderen, twee uit haar eerste huwelijk met een aardige...

Lezersrecensies (1)

Een Ten hemel schreiend, waar gebeurd verhaal.

door: Peter Marks 1 like
Kerstin Cameron (1960), van Duitse afkomst, woont 39 jaar in Afrika (Tanzania) en heeft het er reuze naar haar zin. Met haar tweede man Cliff Cameron onderhoudt zij onder andere een vliegmaatschappij. Ondanks dat Cliff soms teveel Whiskey drinkt en regelmatig gewelddadig gedrag vertoont lijkt zij...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic