De herfst der idealen

0

Reza Eskandari had al heel jong idealen. Hij wou vechten voor een maatschappij die naar rechtvaardig, gelijkwaardig en eerlijke verdeelde inkomens streefde in een wereld waarin de mensen vrij waren om te kiezen. In zijn geboorteland Iran was dat allemaal echter niet zo eenvoudig. Hij stelde zijn vertrouwen op de Iranese leiders Khomeini en later op Rajavi en gaf de beste jaren van zijn leven ervoor. Hij vocht aan de kant van de Mujahedeen, maar werd misleid, gemarteld, bracht jaren in gevangenschap door en vluchtte uiteindelijk samen met zijn vrouw, ook een politiek activiste, naar Nederland, waar zij vanwege hun verhaal onmiddellijk een A-status kregen.
In dit boek vertelt Eskandari zijn verbijsterende levensverhaal. Hij spaart niemand, ook zichzelf niet en brengt naar buiten wat volgens hem allemaal veel te lang verzwegen is. Tevens beschrijft hij het leven van een vluchteling in Nederland en vergelijkt de situatie tussen tien jaar geleden en nu. Ook laat hij zien, dat de lange arm van de Mujahedeen zelfs tot in Nederland reikt.
Van Reza Eskandari verscheen eerder de samen met zijn vrouw Tahereh Khorrami geschreven afstudeerscriptie 'Culturele conflicten'. Dit boek gaat over aard, oorzaak of oorzaken, soorten en stijlen van conflicten onder ouders en adolescenten van een andere cultuur. De keuze van het onderwerp kwam voort uit de behoefte die zij als allochtone hulpverleners hebben om een bijdrage te leveren aan onze multiculturele samenleving.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
210
Laatste editie
23 maart 2006
Uitgeverij
Gopher B.V.
ISBN
9789051792331
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic