de historische atlas van Assen

, ,

0

Al vanaf 1600 waren landmeters en kaartmakers actief in Assen en omgeving. Hun kaarten dienden voor het bepalen van grenzen, belastingheffing, oorlogvoering, weg- en waterbouw of de vervening. De meeste van deze uit de collectie van het Drents Archief afkomstige kaarten waren dus nooit bedoeld om in druk te verschijnen.
Voor het eerst in het 200-jarig bestaan van de stad Assen wordt aan de hand van deze historische kaarten de ruimtelijke ontwikkeling in beeld gebracht. De Historische Atlas bevat zowel de oudste handgetekende kaarten uit de zeventiende eeuw, uitbundig gedecoreerde kaarten uit de achttiende eeuw, wervende toeristenkaarten uit de negentiende eeuw als de digitale kaarten van nu. Iedere kaart werpt een bijzonder licht op de historische ontwikkeling van de gemeente Assen. Om de lezer op weg te helpen is elke kaart van een verhelderende toelichting voorzien.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
96
Laatste editie
30 oktober 2009
Uitgeverij
Koninklijke Van Gorcum b.v.
ISBN
9789023245537

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic