De Hofvijver

, ,

0

In deze rijk geïllustreerde publicatie wordt de geschiedenis van de bekendste vijver van Nederland beschreven. De Hofvijver in Den Haag wordt omringd door parlementsgebouwen, het Torentje, evenals de musea het Mauritshuis, de Gevangenpoort en het Haags Historisch Museum. Dit boek is het tweede deel in de groengele reeks die is gewijd aan hoogtepunten uit het Haags Historisch Museum. Het is een aantrekkelijk boek dat zeer geschikt is voor bezoekers van de stad.

In 5 hoofdstukken wordt de oorsprong en ontwikkeling van de vijver besproken, evenals de natuur, sport en spektakel in en rond het water, de beelden en de gebouwen rondom de vijver. Belangrijke historische gebeurtenissen hebben zich rond de Hofvijver afgespeeld, zoals het lynchen van de gebroeders De Witt in 1672, de executie van Johan van Oldenbarnevelt op het Binnenhof en natuurlijk de jaarlijkse Prinsjesdag.

Zie ook het eerste deel in de groengele reeks: Jan van Goyen. Portrettist van Den Haag (verkrijgbaar in Nederlands en Engels).
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
25 december 2014
Uitgeverij
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789085260806

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic