De Holocaust en andere genociden

, , , ,

0

Deze bundel beschrijft in begrijpelijke taal, kort en overzichtelijk vijf gevallen van genocide uit de twintigste eeuw, en de rechtsgang die daarop volgde.
Ook verkrijgbaar in het Engels met ISBN 9789089643810.
Genocide is een complex verschijnsel, met grote maatschappelijke gevolgen. Daders van genocide en massamoord worden in toenemende mate vervolgd door internationale tribunalen en gerechtshoven. Ook verdachten van misdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog worden nog altijd ter verantwoording geroepen voor hun daden. Om de Holocaust en andere genociden in het voortgezet onderwijs te kunnen behandelen is een behoorlijke dosis feitenkennis nodig.
Deze bundel beschrijft kort en overzichtelijk vijf gevallen van genocide uit de twintigste eeuw, en de rechtsgang die daarop volgde. Door illustraties, verwijzingen en het gebruik van puntsgewijze overzichten, en gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke literatuur, wordt inzicht gegeven in processen van genocide.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
24 augustus 2012
Uitgeverij
AUP Popular Science
ISBN
9789089643803
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic