De IJsvogels van de Hunze

,

0

Een afwisselend beekdal met een kronkelende rivier, moerassen landjes en een ongekende rijkdom aan planten, dieren en vogels. Dat was het dal van de Hunze tot honderd jaar geleden. En dat moet het weer worden.
Met prachtige schilderijen, etsen en tekeningen brengt beeldend kunstenaar Erik van Ommen het bijzondere landschap en zijn bewoners sfeervol tot leven. De rode draad vormen de ijsvogels, 'ambassadeurs' voor het succesvolle natuurherstel in het Hunzedal.
Erik van Ommen volgde de ijsvogels een jaar lang en legde ze met uiteenlopende schildertechnieken in al hun schoonheid vast. De verhalen geven een sfeervolle impressie van zijn ontmoetingen met bewoners en natuurbeschermers.
'De IJsvogels van de Hunze': een prachtige uitgave voor liefhebbers van vogels, natuur, kunst en cultuurhistorie.
Trefwoorden: natuur, kunst, vogels, planten, dieren, landschap, schilderen, oerstroomdal, stroomdalen, beekdalen, natuurbescherming, natuurherstel, natuurbeheer, vogelbescherming, cultuurhistorie, ijsvogels, regionaal, groninger landschap, de hunze, hunzedal, Groningen, Drenthe, regionale cultuur, cultuurlandschap, Nederland
Verschenen in
Aantal pagina’s
112
Laatste editie
28 april 2012
Uitgeverij
Uitgeverij Knnv
ISBN
9789050114066

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic