De importbruid

34

Hülya Cigdem
De importbruid

Openhartig verhaal van Hülya Cigdem over haar huwelijk met een Nederlander van Turkse komaf.

Met het idee dat het leven in Nederland elke dag een feest is, verlooft de in Turkije wonende Rüya zich op haar dertiende met Kaan, zoon uit een Turks gezin in Tilburg. Na de bruiloft gaan Rüya en Kaan inwonen bij haar schoonouders en al snel verandert haar droom in een nachtmerrie. Haar schoonmoeder blijkt in het huis de scepter te zwaaien en Rüya is slechts een importbruid die elk moment ingeruild kan worden voor een nieuwe maagd die wél gehoorzaamt.

'Haar stijl is direct en krachtig. Ook inhoudelijk heeft Cigdems roman veel te bieden.' de Volkskrant

'Een bijzonder inkijkje in een wereld die zo dichtbij is, maar toch verborgen blijft.' NRC Handelsblad
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
18 januari 2013
Uitgeverij
Uitgeverij Rainbow bv
ISBN
9789029562652 , 9789029571524 , 9789041708748 , 9789029568135
Advertentie

Lezersrecensies (3)

Sprak me erg aan

door: jolie 1 like
Heb het met veel plezier gelezen. Het onderwerp spreekt me dan ook erg aan. Het boek gaat over "gedwongen huwelijk" de rol van de man en de vrouw, de schoonouders en dan met name de schoonmoeder... Kortom een aanrader.
ebook

Recensie De importbruid

door: Carolien Korpel 1 like
De importbruid is een fictief verhaal met autobiografische elementen. Het gaat over Rüya die woont in Turkije. Op haar dertiende verlooft ze zich met Kaan, een Turk uit Nederland. Op haar vijftiende komt Rüya naar Nederland om met hem te trouwen. Omdat Kaan de jongste zoon is, is het gebruikelijk...

Recensie De importbruid

door: Sonja Star-de Vries 1 like
Ik ben verder gekomen dan 78Nl met dit boek maar ik kwam niet verder dan de helft en toen was ik het boek ook zat. Ik vind het te langdradig en ik vind ook dat er op een vreemde manier met flasbacks wordt omgegaan een beetje kunstmatig alsof de schrijfster denkt dit is een leuk trucje om het boek...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic