De ingenieur en de buurman

0

Internet zet de deur open naar nieuwe vormen van communicatie tussen overheid en burgers. Op het internet ontstaat tussen beide spelers een interactieve, bijna gelijkwaardige dynamiek. Dit schept kansen voor beleid en uitvoering, maar ook verwachtingen.
Voor het adviestraject over Overheid en internet heeft de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO) onderzoeker Ton Baetens van EMMA Communicatie gevraagd om de nieuwe confrontatie tussen overheid en burgers in kaart te brengen. In De ingenieur en de buurman beschrijft hij de veranderende communicatie rondom de aanleg van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam, alsook de lessen die overheden daaruit zouden kunnen trekken.
De RMO is de adviesraad van de regering en het parlement op het terrein van participatie van burgers en stabiliteit van de samenleving. De RMO werkt aan nieuwe concepten voor de aanpak van sociale vraagstukken.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
120
Laatste editie
19 december 2012
Uitgeverij
Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling
ISBN
9789077758366
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic