De ingreep

2

Willem Jansen, manusje-van-alles bij het Arnhemse Paleis van Justitie, denkt de slag van zijn leven te kunnen slaan als hij bij toeval een gesprek afluistert tussen een projectontwikkelaar en topambtenaar Jeroen van Ingen. In dat gesprek krijgt Van Ingen vier ton toegeschoven in ruil voor bouwopdrachten binnen het project 'Arnhem Centraal'.

Dit project behelst een ingrijpend vernieuwingsplan voor het centraal station en omgeving, afkomstig uit de koker van een ambitieuze wethouder. Een chantagepoging van Willem Jansen mislukt jammerlijk: hij overlijdt aan de gevolgen van een vergeldingsactie. Niet lang daarna verdwijnt Jeroen van Ingen van de aardbodem.

De nieuwe burgemeester van Arnhem, aangetrouwd familielid van Van Ingen, vraagt rechter-commissaris Alex Dewinter een discreet onderzoek in te stellen naar de verdwijning van Van Ingen. Tijdens zijn speurtocht in de schimmige wereld van projectontwikkelaars, megalomane stadsbestuurders, vriendjespolitiek en zwart geld stuit Dewinter op grootschalige corruptie, chantage en moord.

Verschenen in
Laatste editie
19 september 2000
Uitgeverij
Uitgeverij Ellessy
ISBN
9789070282660

Hebban recensie

Een aardig geschreven thriller

door Marco Books op 01-07-2003

Willem Jansen, conciërge bij het Paleis van Justitie in Arnhem, is getuige van een gesprek waarin projectontwikkelaar Arthur te Mabel ambtenaar Jeroen van Ingen steekpenningen aanbiedt. Omdat Jansen hiervan een opname weet te maken, besluit hij Van Ingen te chanteren. Door een ongeluk vindt Jansen de dood waarna onbekenden de chantage overnemen.Dit spannende gegeven is het begin van de thriller ...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic