De insectenman

1

Het zware lot van een klokkenluider wenst Wigge Riemersma niet te ondergaan. Maar hij weet dat zijn onthullingen over handel met voorkennis, fraude en zelfverrijking van de top het internationaal accountantskantoor ClellanMcGrow aan de rand van afgrond zullen brengen. Bovendien vreest hij de repercussies van het machtige bedrijf.

Hij meet zich een alias aan in een verwoede poging zich geheel en al buiten het systeem te plaatsen en van de radar te verdwijnen. Dat voert hem naar onbekende landen, vreemde culturen en een onzeker bestaan. Van Amsterdam via Frankfurt, Boedapest, Toronto en New York belandt hij in Malawi. Met de steun van zijn nieuwe vriendin Vera probeert hij daar een nieuw bestaan als insectenkundige op te bouwen. Maar is het in de huidige gedigitaliseerde maatschappij aan de greep van een glurende en bevoogdende overheid te ontsnappen?

Hans Kanters (Rotterdam, 1940) schreef eerder het onthullende boek 'Gedane zaken' over de teloorgang van de keramische industrie in Maastricht. Hij woonde enkele jaren in Engeland, Frankrijk en de Verenigde Staten en tegenwoordig in Zuid-Limburg.

Wat een buitengewoon leesbaar, prettig, avontuurlijk en geestig boek is het! Vlot geschreven, leuk geconstrueerd, een licht duizelingwekkende vlucht van de verbeelding, gebaseerd op grote kennis van het internationale zakenleven en - bien étonné - de entomologie. Ik heb er veel plezier aan beleefd.
Nelleke Noordervliet
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
11 juni 2015
Uitgeverij
Schrijverspunt
ISBN
9789491561528

Lezersrecensies (1)

Bijzondere combinatie: fraude & nieuwe identiteit als insectenkundige

door: Jil 6 reacties 1 like
Mijn reden om dit boek te gaan lezen is omdat de omschrijving van het boek mij wel aansprak. Hoe iemand (Wigge Riemersma) een andere identiteit aan wil nemen om uit de gedigitaliseerde maatschappij te ontsnappen. Ik was vooral nieuwsgierig geworden of het hem zou lukken om onvindbaar te zijn. Hij...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic