De interessanten

17

Top25's 1
In de zomer van 1974 raakt de 15-jarige Jules Jacobsen bevriend met vijf tieners op een zomerkamp voor de kunsten. Het groepje is onafscheidelijk en Jules is enorm onder de indruk van haar creatieve en welgestelde vrienden.

Eenmaal volwassen, blijken ze hun grootse en jeugdige ambities niet allemaal te hebben waar-gemaakt. Jules droomde van een carrier als actrice maar belandde in een verstandige baan, terwijl haar twee beste vrienden wel succes hadden in het artistieke circuit. De vriendschap houdt stand, maar een groeiend gevoel van jaloezie laat Jules niet los en domineert haar gevoelens.

De interessanten volgt een vriendengroep van de bloei van hun jeugd tot volwassenheid. En dan blijken geluk en voldoening in andere dingen te liggen dan de vrienden als 15-jarigen dachten.

Betoverende roman over de betekenis van talent en de aard van jaloezie
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Robert Neugarten
Laatste editie
28 maart 2015
Uitgeverij
Xander Uitgevers B.V.
ISBN
9789401601313 , 9789401601320 , 9789401603782 , 9789401603782

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 25,00 Bestel het ebook bij Libris voor 6,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 25,00 Bestel het ebook bij Blz. voor 6,99
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

“Bijzonder zijn, dat willen we allemaal”

door Immy Madeleine Niemeijer op 29-07-2014

Vanaf  ’82 schrijft Meg Wolitzer om de paar jaar een boek dat in Amerika altijd goed ontvangen wordt. Toch brak ze pas in 2013 internationaal door met De Interessanten.   

Het zomerkamp ‘spirit in the woods’ is speciaal bedoeld voor talentvolle jonge mensen die hun creatieve talent hier kunnen ontwikkelen. Onder hen is Julie    - Jules voor vrienden - die net haar vader heeft verloren en een...


Lezersrecensies (1)

Amerikaanse stijl

door: Bert van Brakel 1 like
Toen ik de achterflap las, dacht ik een boek te gaan lezen in de stijl van bijvoorbeeld 'De verborgen geschiedenis' van Donna Tart. Niets is echter minder waar.
Het is een echte Amerikaanse roman die het verhaal vertelt van een aantal vrienden, die zichzelf de interessanten noemen, vanaf pakweg hun...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic