De intrede van het publiek

0

Een origineel portret van het museumbezoek in het negentiende-eeuwse België
Aan het einde van de achttiende eeuw ontstonden op Belgisch grondgebied de eerste openbare musea. Die openden aan het begin van de negentiende eeuw hun deuren voor het publiek. Zo kon het museumbezoek zich als nieuwe culturele activiteit ontplooien. In dit boek wordt bestudeerd hoe dat proces verliep. Steunend op uitvoerig archiefonderzoek en royaal geïllustreerd met fraai beeldmateriaal biedt ‘De intrede van het publiek’ een breed opgezette geschiedenis van het museumbezoek in België in de periode vanaf de onafhankelijkheid tot het begin van de Eerste Wereldoorlog.
Liesbet Nys schetst de snelle expansie van het museumwezen, analyseert de ideeën die leefden over het museumbezoek, beschrijft hoe het museumbezoek concreet verliep, tracht het toenmalige museumpubliek een gezicht te geven en staat ook uitvoerig stil bij hoe dat publiek zijn bezoek aan de Belgische musea heeft beleefd. Op die manier krijgt de lezer een origineel portret van het rijke negentiende-eeuwse Belgische museumlandschap.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
534
Laatste editie
21 februari 2012
Uitgeverij
Universitaire Pers Leuven
ISBN
9789058678980 , 9789058678980 , 9789058678980 , 9789058678980

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 59,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 59,50
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic