De jacht op de Tamerande

3

Jarenlang worden kapitein Lincoln P. Slade en zijn ongedisciplineerde bemanning gevreesd om hun ruwheid, hun drankzucht en hun wellustige uitspattingen. De Tinkerbelle, hun krakkemikkige vrachtschuit vaart traag en moeizaam zijn doelloze koers tussen de vele eilanden in de Caribische zee en Slade en zijn mannen genieten van hun zorgeloze leventje. Totdat zij op een warme decembermiddag in 1939 een vreselijke ontdekking doen. De zee rondom de Tinkerbelle is bezaaid met lijken; Mannen, vrouwen en kinderen vonden daar een gruwelijke dood. Slechts drie vrouwen overleven de slachting en vertellen Slade hun ijzingwekkende ervaringen. Zij zijn de onschuldige slachtoffers van het Duitse vernietigingsschip de Tamerande.

Slade's gemakzuchtige, genotvolle, oppervlakkige wereld stort ineen. Vanaf dat moment overheerst de gedachte aan wraak zijn handelen. Hij is vastbesloten het Duitse schip op te sporen en te vernietigen. Hij weigert te beseffen dat zijn nauwelijks zeewaardige en ongewapende karkas geen partij is voor de goed uitgeruste en tot de tanden bewapende Duitse oorlogsbodem. Met ijzeren wilskracht opent hij de jacht en speurt de kleurrijke omgeving van de Maagdeneilanden af naar zijn vijand en weet hem te vinden. Noch de vernietiging van de Tinkerbelle, noch de liefde van Diana, een van de drie vrouwen die de aanval van de Tamerande hadden overleefd, kan hem van zijn plannen af brengen. Slade moet en zal het Duitse schip de grond in boren ook al kost hem dat zijn eigen leven.. Eindelijk, na een aantal vruchteloze pogingen, krijgt hij zijn kans.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
11 mei 2015
Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf
ISBN
9026978618

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic