De jaren 50

0

Een nostalgische trip naar de jaren vijftig. Terwijl België aan het bekomen was van de oorlog, ontmoetten de oude en de nieuwe tijd elkaar en werd alles definitief anders. Het alledaagse leven in de jaren vijftig, vastgelegd in honderden afbeeldingen: uniek fotomateriaal, dagdagelijkse voorwerpen die in huiselijke kring te vinden waren: speelgoed, keukengerei, voedingsmiddelen, damesbladen, strips Merken en namen onlosmakelijk verbonden met de fifties: Marie Thumas, Sunlightzeep, Artis, 's Lands Glorie, Kuifje, etc. Van de Nederlandse uitgave De jaren '50 werden in een jaar tijd meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Met uitgebreide aandacht voor de expo '58 Hét boek aan de basis van de Marie Thumas zoek tocht! De zoektocht naar een conservenblik van Marie Thumas uit de jaren '50 kwam uitgebreid aan bod op Radio 1 en StuBru én werd besproken in De Standaard, De Gazet van Antwerpen, Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. Tijdens de Gentse Feesten 2006 plaatst het Huis van Alijn de jaren '50 in de kijker. Ook in het kader van de tentoonstelling 'het dagelijkse leven in bewegend beeld' passeren de jaren '50 de revue.
Dit boek geeft een kleurrijk overzicht van het dagelijks leven in de jaren '50. Terwijl België aan het bekomen was van de oorlog, ontmoetten de oude en de nieuwe tijd elkaar en werd alles definitief anders. Dit boek is een nostalgische trip naar de jaren vijftig. Aangezien al onze familiefoto?s uit die tijd zwartwit zijn, zijn we geneigd ook in zwartwit aan die tijd te denken. De jaren '50 geeft die jaren hun kleur terug. De jaren '50 gunt ons een blik op het alledaagse leven. De tientallen voorwerpen uit de toenmalige huiskamers, keukenkasten, badkamers, klaslokalen en winkels verwijzen naar het leven en het klimaat van die jaren. Ooit waren ze gebruiksvoorwerpen of statussymbolen. Vandaag getuigen ze van een vervlogen tijd.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
143
Laatste editie
20 juni 2006
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020966244
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic