De jaren '60

,

1

Herleef de tijd van de lange haren en minirokjes. Geniet van deze prachtige 'trip down Memory Lane'. Het dagelijkse leven in de jaren zestig komt door de honderden afbeeldingen en illustraties opnieuw tot leven. Derde boek in deze succesreeks. De jaren '50 beleeft inmiddels al de zesde druk.
Dit boek geeft een kleurrijk overzicht van de jaren '60 in Nederland. De revolutie woedde niet alleen bij hippies, provo's en kabouters, ook in en om het huis van de gewone burger veranderde veel. Door het afbrokkelen van de vertrouwde gezagsstructuren van kerk, werk en echtverbintenis, kon en moest alles anders. De jeugd kreeg lang haar en kon zich dankzij de pil in een seksuele revolutie storten. Jongens en meisjes reden rond op een Puch (met hoog stuur, gezien in de film Easy Rider), Tomos of Kreidler Florett en bezochten jeugdbals of optredens van hasjrokende bandjes met psychedelische undergroundmuziek. Ook in huis gingen de ramen open en werd de spruitjeslucht langzaam maar zeker verdreven. De televisie kreeg in elke huiskamer een prominente plek. Er werd een moderne bank tegenover gezet en zo kwam het wereldnieuws rechtstreeks en indringend binnen, al hadden Peyton Place en Dr. Kildare of Rawhide en Bonanza eigenlijk de voorkeur. Voor dit boek is een groot aantal (dagelijkse) gebruiksvoorwerpen en andere artikelen gefotografeerd. Thematisch en in hun onderlinge samenhang gerangschikt, vertellen het keukengerei, het speelgoed, de meubels en de boodschappen het échte verhaal van de swingende jaren '60. Een feest der herkenning of een intrigerende kennismaking met dit revolutionaire decennium.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
144
Laatste editie
15 juni 2006
Uitgeverij
Terra
ISBN
9789058974860
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic