De jeugd maar geen toekomst?

, ,

0

Werkloosheid, schooluitval, schulden, criminaliteit, gezondheidsproblemen - jongeren in achterstandswijken hebben vaak moeite aansluiting te vinden bij de maatschappij. Dit boek beschrijft op confronterende wijze hun leefwereld. Overheidsbeleid is niet erg effectief. De uitval is hoog en de beeldvorming onder jongeren is negatief. De systeemwereld is niet alleen deel van de oplossing, maar ook deel van het probleem. Dit boek introduceert een andere manier van kijken waarmee leefwereld en systeemwereld dichter bij elkaar gebracht kunnen worden.
Aan de hand van verhalen van jongeren, professionals en beleidsmakers maken de auteurs zichtbaar hoe sociale in- en uitsluitingsprocessen werken. De verdeling van kansen, het leven in achterstandswijken, het sociale netwerk van jongeren die er wonen, hun zelfbeeld en competenties, en de kloof tussen papier en werkelijkheid. Het laat ook zien hoe beleid effectiever kan worden, door voorzieningen beter aan te sluiten bij het willen en kunnen van hun deelnemers. Hiervoor wordt een model geïntroduceerd dat op basis van de praktijk ontwikkeld is.
De jeugd maar geen toekomst? is interessant voor iedereen die verschil wil maken in het sociale domein: beleidsmakers, professionals, sociaal wetenschappers en studenten.
De auteurs hebben jarenlange ervaring met onderzoek, beleidsadvies en training in het sociale domein, in binnen- en buitenland.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
08 juni 2016
Uitgeverij
Uitgeverij SWP B.V.
ISBN
9789088506734

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 27,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 27,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic