De jongen bij de moefti

De jongen bij de moefti

6
Rank 1976 Gelezen 6 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0
Zoals elk jaar passeert De Dodentocht in Mariekerke. Toch zal deze editie voor altijd in het collectieve geheugen blijven hangen. Een losgeslagen eenzaat laat een bom ontploffen. De naam 'Dodentocht' krijgt een wel heel lugubere bijklank.
Een jongen van negen ziet alles gebeuren. Het zal zijn leven veranderen, samen met dat van vele anderen. Wie stopt deze waanzin die actueler is dan ooit? Hoe kan men iets beginnen tegen nietsontziende haat?
Dit is het ontwapenende verhaal van een jongen die de schokkende gebeurtenis keer op keer herbeleeft. Samen met zijn vader probeert hij het onbegrijpelijke te begrijpen.
Filip Plompen is wijnadviseur bij Colruyt en volgt een opleiding Toegepaste Psychologie via afstandsonderwijs. Naast fietsen en marathons lopen is schrijven zijn passie. Wat in 2010 begon als een impulsieve daad, groeide uit tot een droom en een waar project. In 2015 kwam zijn eerste jeugdroman 'Het geluid van de stilte' uit. Intussen is hij bezig met verschillende nieuwe boeken, waaronder het vervolg op 'De jongen bij de moefti'.
Genre
Literatuur & Romans
Uitgeverij
Beefcake Publishing
Laatste editie
30 april 2018
ISBN
9789491144783
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,00
E-book prijsvergelijker
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Wat ik nou vind van 'De jongen bij de moefti'?

door: BibliophileSan 1 like
Een moefti is een hoge wetsgeleerde in de islamitische wetgeving. Hij heeft het door sommigen als bindend ervaren gezag om juridische uitspraken te doen in de vorm van fatwa's. Moefti's vormen een belangrijke link tussen de theorie en de praktijk van de wetgeving. (Wikipedia) Ik kreeg dit boek...

Indrukwekkend ontroerend boek

door: Mieke Wijnants 1 like
Het voorwoord is geschreven door Stijn Vercruysse, journalist VRT-nieuws. Stijn schrijft onder andere: ‘Terroristen boeken geen resultaat. Het enige wat ze bereiken is angst. En angst is een slechte raadgever. Door angst worden de regels strenger en strengere regels helpen de wereld niet...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook