De jongen die ontsnapte

25

Oostenrijk, 1942. De achtjarige Jakob rent op stoffen schoenen het bos in. In de ene hand houdt hij een steen geklemd, in de andere een kistje. Zijn ouders zijn zojuist voor zijn ogen neergeschoten door Duitse soldaten. Jakobs vaders was van Roma- en Jenische afkomst – een zigeuner dus. Een volk dat onder het naziregime genadeloos wordt vervolgd. Jakob overleeft, maar in zijn hart bewaart hij een verschrikkelijk geheim.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
320
Laatste editie
15 maart 2016
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff
ISBN
9789024565849 , 9789024565856 , 9789021018065

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

Tragiek Roma gezin verzandt in melodramatische schrijfstijl

door Jan M. Jorna op 30-03-2015

Lindsay Hawdon is een reiziger in hart en nieren. Na het afronden van haar studie reisde ze drie jaar lang door Europa, Afrika en India. Sindsdien heeft ze inmiddels zestig verschillende landen bezocht en haar ervaringen tekent ze regelmatig op in columns die in zowel Engelse als Australische kranten verschijnen. 
In haar debuutroman De jongen die ontsnapte is Jakob het hoofdpersonage, een...


Lezersrecensies (3)

Boekensneuper

door: boekensneuper 1 like

‘Ren, jongen, ren zolang en zo ver als je kunt’ was hem gezegd. De jongen rent, vlucht het bos in. Met in de ene hand een steen en in de andere een houten kistje. Zijn stoffen schoenen en zijn gekregen, oude, veel te grote lamswollen jas maken het rennen soms moeilijk. Maar hij moet voort,...

Hartverscheurend

door: Boekenvlinder 1 like

"De jongen die ontsntapte" is het hartverscheurende verhaal van Jakob, een zigeunerjongen, in de tijd van de zigeunerholocaust. Het boek geeft verschillende periodes weer in het leven van Jakob en het leven van zijn ouders en zelfs grootouders voorheen.

Voor mensen die niet zo bekend...


Rennen naar de vrijheid

door: Susanne 1 like
De jongen die ontsnapte vertelt het verhaal van de 8-jarige zigeunerjongen Jacob tijdens de Tweede Wereldoorlog telkens weer moet rennen voor en naar zijn vrijheid. Jacob is zijn vader, moeder, zusje en broertje verloren als gevolg van de vervolging van de zigeuners door de Nazi’s en moet nu...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic