De jongens uit Brazilie

90

Lijsten 1 Top25's 5 Hebban 1000 936

Sinds zijn debuut A Kiss Before Dying uit 1953 heeft het werk van Ira Levin zich voorgoed in ons collectieve bewustzijn genesteld. Zijn zeven romans gingen wereldwijd tientallen miljoenen keren over de toonbank en werden bijna allemaal groot verfilmd. Vooral de verfilming van Rosemary’s baby door Roman Polanski, met in de hoofdrol Mia Farrow, staat op het netvlies gebrand van een complete generatie. Met zijn spannende romans gaf Levin stem aan de angst die de wereld tijdens de Koude Oorlog in zijn greep had.

De jongens uit Brazilië is misschien wel het meest angstaanjagende boek uit zijn oeuvre. Ondergedoken in Zuid-Amerika werkt ex-nazikamparts dr. Josef Mengele aan een weerzinwekkend project. Wat is Mengele van plan met de 94 onschuldige oude mannen die hij vogelvrij heeft verklaard? En wat willen zes voormalige ss-officiers met hen? Ira Levin is en blijft een meesterlijk bezweerder van onze grootste angsten.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
T. Nicolaas
Aantal pagina’s
320
Laatste editie
28 oktober 2015
Uitgeverij
Veen, L.J.
ISBN
9789022954836 , 9789022985731 , 9789044917963 , 9789046110966 , ...
Bestel dit boek vanaf  €17,50 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €4,99 bijLezersrecensies (2)

Uw zoon is Hitler

door: Elbert Grift 1 like
Mengele, bijnaam engel des doods, duikt jaren na de oorlog weer op, de uiterst intelligente dokter die rechtstreeks diende onder Hitler, heeft het voor elkaar gekregen materiaal van Hitler af te nemen en daarna 94 jongens te klonen, die identiek zijn aan de Fuhrer. Na een geheime conferentie wordt...

Recensie De jongens uit Brazilie

door: ennie 1 like
Deze reactie bevat spoilers, selecteer de tekst om de spoilers te lezen.          hier vast een reactie op "de jongens uit Brazilië": het was een bijna geloofwaardig verhaal over iets heel ongeloofwaardigs. het was de manier van schrijven die het bijna geloofwaardig maakte. dat is...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic