De Jordaan

0

De Jordaan kent vele verhalen. Toen Het Parool en het Gemeentearchief opriepen tot het inzenden van herinneringen kwamen er talloze reacties. De mooiste anecdotes, merkwaardigste voorvallen en meest aangrijpende verhalen zijn opgenomen in dit boekje, aangevuld met prachtige foto?s.
?? Auto?s zijn er haast niet. De stoepen zijn te small om er te spelen. Gelukkig is de rijweg niet echt gevaarlijk. Wij pinkelen, hinkelen, tollen, knikkeren, springen touwtje, putvoetballen of slagballen. Een straat in de Jordaan.? Andere herinneringen gaan over het bezoek van koningin Wilhelmina aan de Jordaan, aambeeld gooien, garnalenpelsters, het Jordaanoproer, de boldootemmer en dansen op straat.
'...alweer het zevende deeltje in de verrukkelijke reeks van gebundelde buurtherinneringen, vergaard door Het Parool en uitgegeven door Bas Lubberhuizen. En het is zeker een van de vrolijkste afleveringen.'
Peter-Paul de Baar in Ons Amsterdam (november/december 2006)
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
103
Laatste editie
22 augustus 2006
Uitgeverij
Uitgeverij Bas Lubberhuizen
ISBN
9789059370975
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic