De juiste keuze

0

Preventieve borst- en/of eierstokamputatie: ja of nee? In 'De juiste keuze' blijkt Lenny van Konijnenburg-Meijnster draagster te zijn van het erfelijke BRCA(BReast CAncer)-1-gen, dat een verhoogd risico geeft op het krijgen van borst- en/of eierstokkanker. In dit boek beschrijft de auteur hoe zij aan het begin van haar onderzoek de stellige overtuiging heeft absoluut geen preventieve borstamputatie te willen ondergaan en hoe zij aan het einde van haar twee jaar durende onderzoek toch kiest voor een preventieve borstamputatie.
De bedoeling van dit boekje is vrouwen die te horen krijgen dat zij draagster zijn van het BRCA-1- of het BRCA-2-gen, een beetje op weg te helpen om wijs te kunnen worden uit de wirwar van verschillende meningen van doktoren om de voor hen zo belangrijke vraag te kunnen beantwoorden: preventieve borstamputatie, ja of nee?
'Je denkt dat de wereld vergaat en dat je toekomst heel onzeker zal zijn als je het nieuws te horen krijgt dat je draagster van het BRCA-1- of BRCA-2-gen bent. Gelukkig hoeft dit niet zo te zijn. Integendeel, durf ik zelfs te zeggen!'
Dit boek is een informatiebron voor iedereen die op een dag in zijn of haar omgeving te maken krijgt met erfelijke borst- en/of eierstokkanker.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
136
Laatste editie
31 december 2006
Uitgeverij
Mijn Eigen Bruna Boek
ISBN
9789051794625
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic