De kadewachter

5

Lijsten 1
Een succesvolle thrillerschrijfster vertrekt een paar dagen naar Venetië om daar de Italiaanse vertaling van haar boek te promoten. Het verblijf wordt verlengd vanwege een nieuw optreden. Om de tijd te doden zwerft ze door het labyrint van de stad. Ze bezoekt musea en andere trekpleisters en leert Venetië kennen als een stad van kunst, opera, literatuur en film. Maar ze is ook op zichzelf teruggeworpen, voor ze het weet heeft een raadselachtige confrontatie met haar dood gewaande geliefde plaats. En welke mysterieuze rol speelt de zaakwaarnemer van de Italiaanse uitgeverij in dit alles?

De kadewachter is een eigentijds verhaal over rouwverwerking en mysterie in een stad die symbolisch verbonden is met de dood. Het schetst Venetië als een melancholieke stad. Door al het water om haar heen denkt de schrijfster geregeld terug aan de grachten in haar woonplaats Amsterdam waar jaren geleden een ingrijpend drama plaatshad. Intussen stijgt het water in Venetië met de dag tot de beruchte overstroming, de 'acqua alta', plaatsheeft.

Eric Bos schrijft veel over kunsthistorie. Ook zijn eerdere romans getuigden van gedegen kennis van de Europese cultuur. In De kadewachter laat hij op een aangename manier de cultuurgeschiedenis van Venetië samenvallen met een toeristisch bezoek aan deze lagunestad. Feit en fictie zijn amper meer van elkaar te onderscheiden. De kadewachter is een heerlijk mythisch en spannend boek over de meest romantische stad ter wereld en de geheime keerzijden daarvan.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
23 juni 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Passage
ISBN
9789054523000
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Een Venetiaans mysterie!

door: Mieke Schepens 1 like
De hoofdpersoon Laura is enorm onder de indruk van Emanuel, de vertegenwoordiger van de Italiaanse uitgeverij die haar boek uitgeeft in Venetië. Hij laat haar kennismaken met het Venetië dat geliefd wordt door auteurs, acteurs en andere beroemdheden. Met name Joseph Brodsky (info: Wiki) is...

Je waant jezelf door Venetië

door: Conny Schelvis 1 like
“De kadewachter”telt 128 pagina’s en neemt je mee op een reis door Venetië. De schrijver verteld, na een mooi citaat van Edgar Allen Poe, in 15 korte hoofdstukken het verhaal van Laura. Hoe ze arriveerd in de hotelkamer waar ook Henry James logeerde, hoe haar ontmoeting is met de stad...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic