De kam

0

In De kam gaat Rogi Wieg verder op de weg die hij zo nadrukkelijk had ingeslagen in De Ander. Maar de weg die de dichter bewandelt is breeder geworden. Gaat het een ander (in leven of reeds overleden), dan wordt deze persoon zó bedicht dat het lyrische ik meer naar de achtergrond is gedeongen.
De kam is er om orde te creëren, maar ook om leven en dood van elkaar te kunnen scheiden. Het bekende zelfmoordthema van Rogi Wieg is minder aanwezig dam in zijn voor gaande werk, wat niet betekent date er geen zelfdestructie is in De kam. Religieuze symbolen noch de woorden'God' en 'Schepper' duiden bij hem op een ware God, maar op de scheppingskracht van mens en kosmos. Vaak worden de gedichten'aangezwengeld' door flarden van liedjes en beelden uit films.
Wiegs woede over onrecht is rauwer geformuleerd dan in De Ander. Toch is De kam een stap in de richting van genezing en berusting.
ROGI WIEG (1962) is dichter, schrijver, schilder en muzikant. In 2006 vierde hij zijn twintigjarig jubileum als dichter met een ruime keuze uit zijn poëzie: Waar hij zijn jas hanbgt, samengesteld en van een inleiding voorzien door zijn ex vrouw Judith Flier. Zijn bundel De Ander (2004, gedichten en schilderijen) werd door zowel de pers als de lezers zeer goed ontvangen.
GUY SWART (1955) is beeldend kunstenaar. Hij kreeg zijn opleiding vna Wilma Laarakker en ezposeerde bij verschillende galeries in Amsterdam.
Verschenen in
Genre
Poëzie
Laatste editie
01 juni 2007
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029565486
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic