De kaneelwinkels & Sanatorium Clepsydra

7

Top25's 3 Hebban 1000 534

De Poolse schrijver Bruno Schulz behoort tot het selecte groepje van schrijvers dat zich met een klein oeuvre een vaste plaats in de wereldliteratuur heeft verworven. Bijna al het werk van Schulz is in de Joodse stetl van Drohobycz gesitueerd. De winkel van zijn ouders, de geheimzinnige straten van zijn jeugd, de mythische gestalte van zijn vader: Bruno Schulz wist ze al schrijvende uit te vergroten tot een volstrekt autonome droomwereld zoals we die inmiddels ook kennen uit Alles is verlicht van Jonathan Safran Foer. Schulz was zowel schrijver als beeldend kunstenaar. De werken De kaneelwinkels en Sanatorium Clepsydra staan samen bekend als Schulz' genealogische autobiografie.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
04 maart 2015
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029090636 , 9789402303582

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 12,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 12,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    VictorDLV Hebban Recensent

Schulz' binnenwereld: Kafkaesk voer voor Van Goghliefhebbers

door VictorDLV op 17-04-2015

Verhalen van Bruno Schulz tarten alle regels. Ze kennen geen plot, opbouw of eenheid in perspectief. Gewone gebeurtenissen worden bij deze Poolse Kafka vervormd en gemythologiseerd. Mooi? Er zijn mensen die Vincent van Gogh práchtig vinden. Voor hen is dit boek een aanrader. Wie het werk van Nederlands bekendste impressionist niet kan waarderen (‘verfverspilling’): niet kopen.

Stel je Van Goghs...


Lezersrecensies (1)

Jubelende herlezing van de barokke en briljante Bruno Schulz

door: Nico van der Sijde 2 reacties 1 like
Het briljante, barokke en overdonderend originele werk van de Pool Bruno Schulz (1892-1942) is slechts een aantal honderden pagina's groot, en daar is ook nog veel van verloren gegaan. Het is ook nooit een wereldberoemde en veelgelezen schrijver geworden, want daarvoor is zijn proza te ongewoon en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic