De kantorenkoning

,

2

'Ik dacht altijd: hoe groter je wordt, hoe minder kwetsbaar. Maar dat is niet zo, het is precies andersom.' Voorjaar 2015. Vastgoedtycoon Ger Visser staat in zijn rietgedekte woonboerderij in het Gelderse Gorssel. Hij draagt een oude spijkerbroek en is ongeschoren. Zijn ogen zijn dof. Jaren vechten tegen de Rabobank, de FIOD, het om en de curatoren hebben hun tol geëist. Drie jaar eerder ging Eurocommerce na een korte doodsstrijd failliet. Direct werd directeur-eigenaar Ger Visser opgepakt op verdenking van onder meer bedrieglijke bankbreuk en faillissementsfraude. Alweer een projectontwikkelaar in het verdachtenbankje. En niet zomaar een.

Onder leiding van Ger en zijn broer Kees groeit Eurocommerce uit tot de grootste kantorenbouwer van Nederland. In de vastgoedwereld, in de paardensport: overal dwongen de 'cowboys uit het oosten' respect af. Maar als Kees het bedrijf met ruzie verlaat en kort daarna de kantorenmarkt in elkaar stort, keert het tij. Met tal van kunstgrepen laat Ger de kantorencarrousel nog zo lang mogelijk doordraaien. Daarbij geholpen door de banken die, niet gespeend van eigenbelang, jarenlang alles door de vingers zien en hem vervolgens, eind 2011, de nek omdraaien.

Waarom was Eurocommerce zo'n succes? Waar ging het mis? Waarom lieten de banken 'bellenblazer' Gert Visser zo lang zijn gang gaan? Aan de hand van uitgebreid onderzoek en gesprekken met de hoofdrolspelers maken Raymond Korse en Jan Smit in De kantorenkoning een even ontluisterende als meeslepende reconstructie van een vastgoedtycoon.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
28 februari 2017
Uitgeverij
Balans
ISBN
9789460031069 , 9789460031533

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (1)

De waarheid zal nooit boven tafel komen.

door: Jeanet 1 like
Vele spreekwoorden zijn van toepassing op dit boek. De ondertitel geeft een goede samenvating van het boek weer. "De opkomsten ondergang van het Eurocemmerce-imperium" De schrijvers hebben gedegen onderzoek gedaan. Interessant om te lezen, de waarheid ligt ergens in het midden.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic