De Karmeliet

0

Rome 2012.

Alleen door een parkeergarage onder hun kloostertuin te bouwen kunnen de broeders karmelieten de toekomst van de Orde veilig stellen, maar als de stadsarcheoloog Adriana Del Re de resten van de naumachie van de romeinse keizer Trajanus onder het klooster ontdekt, raken beide partijen verwikkeld in een juridische strijd.

Een van de studenten die een jaar lang tussen de broeders in het klooster verblijft, gaat samen met een groepje vrienden op zoek naar de naumachie, maar naarmate de archeologische site steeds dichterbij komt, wordt duidelijk hoezeer het leven van de broeders is beïnvloed door het misbruik dat zich in het verleden binnen de kloostermuren heeft afgespeeld.

‘Jij verlangt naar een ideale wereld,’ gromt de broeder karmeliet,‘en aan zulke hooggespannen verwachtingen kunnen wij onmogelijk voldoen.’
‘Jullie houden dat beeld bewust in stand.’
‘Dat is wat de mensen willen.’

Thema's als seksueel misbruik, het celibaat en ook de rooms katholieke visie op homoseksualiteit komen aan de orde in een verhaal dat leest als een avonturenroman.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
344
Laatste editie
16 juni 2015
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402135220

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 25,98
Bestel het boek bij Blz. vanaf 25,98
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic