De Kasteelkeuken

,

0

Meesterkok Felix Alen staat aan het fornuis van dertien verschillende kasteelkeukens in België en stoomt voor zijn gasten de meest opmerkelijke gerechten klaar

Neem een kijkje achter de slotmuren van dertien beroemde kastelen, bewonder hun interieurs en dompel je onder in hun boeiende geschiedenis

Vijftig klassieke bereidingen én eigentijdse varianten komen aan bod, telkens bereid met lokale streekproducten

Naar de gelijknamige VTM-reeks De Kasteelkeuken

Achter de dikke muren van ieder kasteel ligt niet alleen een boeiende geschiedenis verscholen, maar ook een rijk culinair verleden. Chef-kok Felix Alen heeft in het kader van het VTM-programma De kasteelkeuken dertien kasteelheren opgezocht om meer te weten te komen over het leven op en rond het kasteel, maar ook over de culinaire tradities.
In elke kasteelkeuken bereidde hij een klassiek feestelijk recept, aangevuld met een aantal moderne varianten. Daarbij maakt hij gebruik van de beste streekproducten.

Dit boek is een schitterend naslagwerk om de reeks opnieuw te beleven en tegelijkertijd een prachtig kookboek om zelf aan de slag te gaan. Auteur Erik Verdonck schreef boeiende teksten over de kastelen en hun omgeving. Fotograaf Heikki Verdurme bracht met moderne, lichte fotografie het kasteelleven in beeld. Veel kook- en kijkplezier gewenst!
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
05 april 2005
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020961003
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic