De Kempen bevrijd 1944

, ,

0

In veel boeken over de Tweede Wereldoorlog in België focust men op de bevrijding van de grote steden en op het Duitse Ardennenoffensief. Men besteedt slechts in de marge aandacht aan de strijd ten noorden van Antwerpen en bij de Kempense kanalen. En dat terwijl juist daar de zwaarste gevechten geleverd werden. De gebeurtenissen in de Kempen vormen immers een wezenlijk onderdeel van het Belgische en het Nederlandse oorlogsverleden.

De Duitsers waagden zich aan het Ardennenoffensief in een poging de geallieerde opmars behoorlijk te vertragen en zelfs te stoppen. Die reorganisatie manifesteerde zich aan de Kempische kanalen tussen Merksem en Beringen. Hoe slaagden de Duitsers daar in? Welke tactiek volgden ze? Wat was het antwoord van de geallieerden? Hoe uitte zich dat in de verschillende confrontaties? Wie vocht er eigenlijk tegen wie?

De Kempen bevrijd 1944 vertelt over de gevechten in de streek, maar verliest ook de ervaringen van de gewoneburgers niet uit het oog. Naast vlotte teksten biedt het boek authentiek bronnenmateriaal, kaarten en foto’s.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
03 juni 2016
Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok
ISBN
9789059087521

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic